Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΨΗΦΟΥ

Posted: 29/04/2012 in εκλογες Μαης 2012

Η θεωρία της χαμένης ψήφου είναι παντελώς γελοία και χαρακτηρίζει ανάλογα αυτούς που την υιοθετούν, για τους εξής λόγους:

1. Γιατί αποτέλεσε τόσα χρόνια το βασικό επιχείρημα του δικομματισμού, για τον αποκλεισμό της αριστεράς, και αποτελεί και σήμερα το βασικό ανάχωμα του συστήματος κατά του λαού (η  θεωρία της υπεύθυνης ψήφου ).
2. Γιατί η επίκληση της μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς, είναι τουλάχιστον χυδαία, καθώς αντικαθιστά την απαραίτητη πολιτική διαπάλη απόψεων και θέσεων με βρώμικο πόλεμο μηχανισμών και χτυπήματα κάτω από την μέση. Και γίνεται ακόμη πιο χυδαία όταν εκπορεύεται από αυτούς που καθημερινά προπαγανδίζουν την ανάγκη ενότητας της αριστεράς.
3. Γιατί εξ΄ορισμού νοθεύει ακόμη περισσότερο την ήδη νοθευμένη λαϊκή βούληση, παίζοντας το παιχνίδι και νομιμοποιώντας την λογική του εκλογικού νόμου, που σύσσωμη καταγγέλλει η αριστερά.
4. Το κυριότερο είναι χυδαία, γιατί αποδυναμώνει σημαντικά την αριστερά. Το να πάρει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ 0,5 – 1% παραπάνω, σε πολιτικό επίπεδο σημαίνει κανένας έως (πολύ δύσκολα) ένας βουλευτής της αριστεράς επιπλέον στο κοινοβούλιο. Αντίθετα το να πάρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό το 0,5-1%, μεταφράζεται σε 8-10 περισσότερους αριστερούς βουλευτές στή βουλή.
Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει την καινοφανή αερολογία και την πολιτική ιδιοτέλεια, αυτών που ανέξοδα προπαγανδίζουν την ενότητα και την ενίσχυση της αριστεράς. Μάλλον για την ενίσχυση του μαγαζιού τους και όχι της αριστεράς κόπτονται.

Γι αυτό, για να πιάσει πραγματικά τόπο η ψήφος μας…
Για να ενισχύσουμε σημαντικά τις αγωνιστικές δυνάμεις της αριστεράς…

Στις 6 Μάη ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s